Ülkemizde Sportif Balık Avcılığı ve Balık Avcılığına Bakış Açısı

Sportif balık avcılığı ülkemizde yeni yeni yayılmaya başlayan ve balık avcılığına sportif bir bakış açısı getiren, doğaya ve canlılara saygıyı ilke wsinmiş bir harekettir.
Sportif balık avcıları sürdürülebilir bir avcılık için tutulan her balığı suya geri salarak balık populasyonunun mevcut düzeyde kalması için çaba gösterirler.
Doğaya ve canlılara saygıyı elden bırakmadan yapılan her türlü av hoşgörülebileceği muhtemelen herkesin malumudur.
Biz insanlar yıllar yılı doğaya türlü eziyetler edip kaynakları yok ederek doğal olan herşeyi neredeyse tüketmiş bulunmaktayız. Gelecek nesiller için endişe verici düzeyde olan bu yıkımın içinde bulunmak istemeyen her biliçli insan kaynakları sürdürebilir tutmak için azami özeni göstermek mecburiyetindedir.
Toplumumuza bu bilinci aşılamak ve yağmacı zihniyetin önüne geçmek için çok fazla vaktimiz olduğu söylenemez zira elimizde kalan yeşil alan göller barajlar denizler aşırı kirlilik ve biliçsizce yapılan avlar yüzünden onarılması çok güç tahribata uğramış vaziyettedir.
Bu çağrı bütün duyarlı insanlaradır. Lütfen sürdürülebilir balıkçılık için limitlere sirkülere ve balık avında kullanılan yasadışı öğeye dur diyelim!
Öncelikle değişime kendimizden başlayıp daha sonra çevremizde gördüğümüz yanlışları düzeltmek adına medeni cesaretimizi çocuklarımız için ortaya koyalım.
Balık avcıları arasında sık rastlanan birkaç balıktan ne olur ki düşüncesi toplumumuza adeta kanser gibi yerleşmiş avuntudan başka bir şey değildir zira limit altı tutulan her balık ekolojik dengenin bozulmasında ve popülasyonun azalmasındaki yegane etkendir.
Biz balık avcıları olarak gelecek nesiller için üzerimize düşen her türlü insani görevi yerine getirmekle çocuklarımız adına mükellefiz.
Unutmayın! Biz bu doğayı gölleri barajları denizleri babalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık.